Företag

 

 

 

EN LÅNG HISTORIA

Bil Atlas växte under 50 år till en ledande aktör inom bilbranschen. Ledmotivet var trafiksäkerhet för barn under varumärket Atlas.

50 år i bilbranschen
För 50 år sedan startades det som snabbt skulle utvecklas till Bil AB Atlas. Med ett konsekvent strategiskt handlande inom ramen för säkerhet i bilen blev företaget en av de marknadsledande aktörerna i Europa inom affärsområdet "säkerhet för barn i trafiken". Eget intensivt utvecklingsarbete i samarbete med bilindustrin, medicinsk expertis, trafiksäkerhetsforskare, myndigheter, tekniker och designers ledde fram till ett brett och djupt marknadsanpassat produktprogram. Lagen om mopedhjälmar i Sverige 1975 öppnade dörren till ett nytt marknadssegment där man snabbt blev Nr 1.

  

Atlas cykelhjälmar blev normgivaren
Cykelhjälmar för alla, men främst för barn, blev en milstolpe i företagsutvecklingen. Bil Atlas var den som tog initiativet och lyfte fram medvetandet om cykelhjälmen som en billig livförsäkring. Atlas blev snabbt det samlade produktnamnet som skyddades world wide. Egen utveckling och produktion bäddade för en stark exportutveckling. På senare år flyttades huvuddelen av produktionen till Kina.

                                 /umbraco/ImageGen.ashx?image=/media/18240/img_8815.jpg&width=600&constrain=true

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EN KORT HISTORIA

Atlas hjälmar

I samband med försäljningen av Bil Atlas 2004 behöll vi affärsområdet Atlas hjälmar. Alla produktnamn, modellbeteckningar och verktyg lade vi t in i ett nytt bolag - Sportatlas. 

Atlas Lighting

2008 startade vi upp Atlas Lighting som innebär att vi tillsammans med professionella användare av lyktor utvecklar högkvalitativa belysningslösningar för fordon. Inom detta område har vi en 50-årig erfarenhet sedan Bil Atlas tiden. I samtliga våra produktområden utgår vi från kundens önskemål och krav när vi utvecklar och konstruerar nya produkter.  Inom Atlas Lighting finns det kunder inom husvagn, lastmaskiner, efterfordon osv.

JACA / XCS

Sedan 2011 har vi utvecklat en rullskida med inriktning på dagens längdskidåkare.
Detta har vi gjort tillsammans med etablerade elitåkare. Resultatet är en intressant produkt som passar alla kategorier av skidåkare.
Inom affärsområde förvärvade vi 2014 rätten till JACA Spårutrustning.
Jaca har varit marknasledande för preparering av skidspår med snöskoter över 30 år
4 olika maskiner finns för att täcka in alla arbetsområden för att göra bra längskidspår:
JACA spårutrustning, JACA Sladdutrustning, JACA Snowgrabber & Jaca Pistplatta

Vår affärsidé är att:
Att utveckla, konstruera och distribuera godkända produkter i kundanpassade volymer med utgångspunkt från kundens krav och önskemål.

                                   http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/276614_233116916718275_1280254731_n.jpg